La marató és un acte que va ser possible gràcies a TV3 per recaptar diners per diferents malalties o projectes. En tots aquest any han fet 86 projectes (entre elles la marató contra el càncer que va ser el projecte que va recaptar més diners) han ajuntat molts diners al llarg dels anys, amb això han ajudat a conscienciar a la gent amb xerrades i a la investigació de moltes malalties tabú com per exemple en 2021 de la salut mental, en 2022 de la salut cardíaca i aquest any de les malalties de transmissió sexual.

Cada any, es recapten uns 230.000.000 € que s’inverteixen en fundacions, cures i investigacions sobre la malaltia escollida. Aquest any la Marató de TV3 s’ha enfocat amb la salut sexual i reproductiva.

 

Actualment, a Espanya, més de 3.000.000 de persones estan afectats amb malalties de transmissió sexual. Cada any unes 210.000 de persones s’infecten. Per desgràcia, algunes d’aquestes malalties són incurables. Aquests problemes impliquen qüestions de salut mental, la llibertat de poder, el consentiment, entre altres.

 

A la presentació que ens van fer els de la Marató, ens van explicar moltes coses sobre aquest tema, com per exemple: les ETS (Malalties de Transmissió Sexual), la menstruació, l’embaràs, depressió postpart i molts temes a tractar. Però el que volen deixar clar els senyors i senyores de la Marató és que les dones són les més afectades en aquest tema (ja que elles són qui portaran un bebè 9 mesos i les que menstruen cada mes). Però també els majors afectats són els joves i les joves d’aquesta època, perquè els especialistes s’estan trobant que cada vegada més hi ha més brots d’ETS, de càncer per culpa d’alguna ETS i molts problemes més.

 

QUALSEVOL PROBLEMA CONSULTA EL TEU CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA:

ASIR: Centre d’informació primària sobre la salut sexual i reproductiva.

 

 Article redactat per: Lucía, Sara, Martina i Pablo